Vastuullisen kesätyön toimintaopas 2016 on julkaistu!

21.04.2016

 

Vastuullisen kesätyön toimintaopas 2016 on julkaistu!

Viime vuonna suuren suosion saavuttanut Vastuullisen kesätyön toimintaopas on nyt päivitetty vuodelle 2016! Opas on tarkoitettu
kaikille kesätyönantajille ja esimiehille, jotka haluavat hoitaa kesätöihin liittyvät asiat vastuullisesti ja tarjota nuorille hyviä kesätyökokemuksia. Samalla työnantaja hyödyntää innostuneiden ja motivoituneiden nuorten ideat sekä jättää itsestään positiivisen kuvan.

Päivitetystä oppaasta löytyy hyvän hakijakokemuksen muistilista, ideoita videohaastattelun hyödyntämiseen ja case-esimerkkejä hyvistä kesätyökäytännöistä. Opas esittelee myös nuorten omia vinkkejä siihen, miten kesätyöpaikoilla voisi paremmin hyödyntää nuorten näkökulmia.

T-Median tuoreen kesätyötutkimuksen mukaan nuorten ideat tai näkökulmat jäävät monesti työpaikalla hyödyntämättä. Kesätyökokemuksen vaikutus työnantajakuvan kannalta on moninkertainen, kun 70 prosenttia nuorista keskustelee kesätöistään kavereiden ja lähipiirin kanssa.

Työnantajan toimintaopas on toteutettu yhdessä Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa mukana olevien kumppanityönantajien ja nuorten kanssa. Toimintaopas postitetaan jokaiselle Vastuullinen Kesäduuni 2016 -kampanjassa mukana olevalle työnantajalle huhtikuun alussa, ja se on myös vapaasti ladattavissa PDF:nä osoitteessa:

http://www.kesaduuni.org/vkd16-toimintaopas/

Vastuullinen kesäduuni -kampanja auttaa työnantajia kehittämään kesätyöprosessejaan ja tarjoamaan nuorille entistä laadukkaampia kesätyöpaikkoja. Suuntaviivoiksi Vastuullinen kesäduuni on laatinut kuusi hyvän kesätyön periaatetta: hyvä hakijakokemus, mielekäs työ, kattava perehdytys ja ohjaaminen, oikeudenmukainen ja tasapuolinen työympäristö, kohtuullinen palkka sekä kirjallinen työsopimus ja työtodistus. Vuoden 2016 kampanjassa on jo mukana yli ennätykselliset 300 työnantajaa. Yhdessä he tarjoavat ennätykselliset lähes 50 000 vastuullista kesätyöpaikkaa.

http://www.kesaduuni.org/

Suomen Huolinta- ja Logistiikkaliitto ry (SHLL) on hankkeen toimialakumppani ja haluaa osaltaan edistää nuorten työllistymistä
sekä hyvien kesätyökokemusten karttumista.

SHLL haluaa muistuttaa kesätyökokemuksen tärkeydestä ja pitää aiheen esillä. SHLL haluaa mukanaolollaan auttaa jäseniään hoitamaan kesätyöasiat sujuvasti ja varmistaen, että kesätyöntekijät pääsevät hyvän perehdytyksen myötä hyödyntämään taitojaan ja näkemyksiään työssään.

Lue lisää Vastuullinen kesäduunikampnajasta shll:n jäsenyrityksille