Diploma in Global Logistics -koulutuskokonaisuus käynnistyi

08.09.2023

Yhdessä Aalto yliopiston Aalto ACCESS:n kanssa suunniteltu koulutuskokonaisuus käynnistyi elokuun lopussa. Ensi kertaa järjestettävään koulutukseen osallistuu 25 henkilöä. Koulutuskokonaisuus auttaa syventämään logistiikka- ja huolinta-alan asiantuntijuutta.

Suomen Huolinta- ja Logistiikkaliitto on ollut rakentamassa yhdessä Aalto yliopiston kanssa Aalto ACCESS-koulutuskokonaisuutta. Koulutuksessa sukelletaan huolinta- ja logistiikka-alan viimeisimpään tutkimukseen ja kehityskulkuihin. Käsiteltäviin teemoihin lukeutuu muun muassa kestävät tuotantoketjut, logistiikkajärjestelmät ja -analytiikka sekä lineaarinen optimointi. Ohjelman keskeinen tavoite on oppia soveltamaan opittuja tietoja käytännön työssä.

- Olen erittäin iloinen, että twiitistä lähtenyt idea johti huolinta- ja logistiikka-alan yliopistotasoisen koulutuksen käynnistymiseen ja, että koulutuskokonaisuus keräsi näin suuren osallistujamäärän, sanoo SHLL:n toimitusjohtaja Petri Laitinen.

Vuoden 2022 alussa Laitinen kirjoitti Twitterissä huolinta- ja logistiikka-alan vetovoiman tilanteesta. Hän toivoi yhteistyötä alan toimijoiden kesken.

- Onneksi Aalto-yliopiston kauppatieteiden korkeakoulussa logistiikan professorina työskentelevä Katri Kauppi tarttui tähän viestiin. Suomen yliopistotasoisessa opetuksessa on ollut SHLL:n näkökulmasta huolinta- ja logistiikkapalvelujen kokoinen aukko. Diploma in Global Logistics -ohjelman kautta pystytään lisäämään alan koulutustarjontaa Suomessa, Laitinen jatkaa.

Koulutusohjelmaan sisältyy Aalto-yliopiston tutkinto-opetukseen kuuluvia kursseja ja valinnaisia opintoja Aalto yliopiston kurssitarjonnasta, mikä mahdollistaa räätälöimään opintoja osallistujan oman mielenkiinnon mukaan. Opinnot sisältävät luentoja, keskusteluja, harjoitteita ja projektityöskentelyä. Ohjelman laajuus vastaa 24 opintopistettä ja se on mahdollista suorittaa joko vuodessa tai 1,5 vuodessa kunkin osallistujan oman elämäntilanteen mukaan.