Artikkelit - 2023

Yhteistyöllä kohti uutta logistiikan osaamista

07.12.2023

Huolinta- ja logistiikka-alan osaajapulaan ja koulutustarpeisiin on lähdetty vastaamaan täsmäkeinoin. Syksyllä 2023 käynnistyi Suomen Huolinta- ja Logistiikkaliiton sekä Aalto-yliopiston täydennyskoulutuksen yhteinen koulutusohjelma. Se on yksi monista keinoista, joilla tarpeisiin vastataan. Koulutuksen käynnistänyt professori Katri Kauppi Aalto-yliopistosta kertoi meille koulutuksesta.

Vastuullisuuden pitää kummuta yrityksen ja alan sisältä

28.11.2023

Yrityksen vastuullisuuteen sisältyy paljon muutakin kuin ympäristöasiat. CHS Group onkin kiinnittänyt huomiota myös mm. taloudelliseen, sosiaaliseen ja yhteiskunnalliseen vastuuseen. Omistaja Juha Harjulan mukaan vastuullisuuden tulee kummuta alan ja yrityksen aidosta halusta vaikuttaa, päälle liimatut vastuullisuusjulistukset eivät toimi.

Vihreä siirtymä on valtava muutos, ei yksittäinen projekti

19.09.2023

”Vihreä siirtymä on äärimmäisen tärkeä alallemme, joka tuottaa paljon päästöjä.” Näin toteaa PostNord Oy:n toimitusjohtaja Johanna Starck, jonka mukaan yritys pyrkii fossiilittomuuteen jo vuoteen 2030 mennessä.

Tulli panostaa yhteistyöhön

13.06.2023

Suomen Tullin arjessa EU:n Venäjälle ja Valko-Venäjälle määräämät pakotteet ovat näkyneet vahvasti jo reilun vuoden ajan. Samalla Tulli on panostanut asiakasyhteistyöhön ja tuleviin muutoksiin, kuten hiilirajamekanismiin.

Työvoiman saatavuuteen panostettava logistiikka-alalla

06.06.2023

Kilpailu osaavasta työvoimasta tulee kasvamaan Suomessa lähivuosina väestön ikääntyessä ja ikäluokkien pienetessä. Tämä mietityttää Varova Oy:n toimitusjohtaja Mikko Vihantoa, eikä hän ole mietteineen yksin. Vihanto kertoi meille omista ajatuksistaan, kuinka tuleva työvoimapula voitaisiin välttää.

Suomen ulkomaankaupan logistiikka huipputasoa

25.05.2023

Suomi sijoittuu yleensä kaikissa kansainvälisissä logistiikan suorituskyvyn vertailuissa aivan maailman kärkeen. Myös tänä vuonna Suomi on jo menestynyt vertailuissa, kun katsotaan LPI-vertailun tuloksia. Logistinen järjestelmämme on osoittanut kykynsä mukautua uudenlaiseen tilanteeseen.