Artikkelit - 2021

Ajoneuvologistiikan jättiä rasittavat toimitusketjun haasteet

22.12.2021

Noin puolet Suomeen tulevista uusista autoista kulkee autoliikkeisiin Assistor-Uutteran toimien läpi. Se tarkastaa, varustelee ja varastoi autot sekä huolehtii niiden logistiikasta. Parin viime vuoden aikana toimintaa ovat rasittaneet kansainväliset tuotannon ja toimitusketjujen haasteet.

Polkuja päästötavoitteisiin

16.12.2021

Liikenne- ja viestintäministeriön (LVM) työssä näkyy tavoite pienentää liikenteen päästöjä ja pyrkiä kohti päästötavoitteita. Tällä hetkellä suunta näyttää hyvältä.

Kuljetusten arkkitehdin tärkein piirre on asiantuntemus

09.12.2021

Porista maailmalle ponnistanut Hacklin on harvoja yli sata vuotta toimineita yrityksiä Suomessa ja harvoja perheyrityksiä logistiikka-alalla. Räätälöityjen kuljetusten erikoisosaaja nauttii asiakkaidensa luottamusta asiantuntemuksensa ansiosta.

Kohti pitkäjänteistä ja kestävää liikennepolitiikkaa

07.10.2021

Eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Suna Kymäläinen (sd.) luotsaa valiokuntaa läpi moninaisten teemojen. Syksy näyttää kiireiseltä, mutta toisaalta paljon on myös jo tehty.

Huolinta-, logistiikka- ja tulliala elävät muutosten murroskautta

30.06.2021

Business as usual ei ole enää tunnusomaista huolinnassa, logistiikassa ja tullialalla. Epätietoisuuden ja muutosten aallokkoa on nostattanut muun muassa Brexit, ja aaltoja kasvattaa heinäkuussa voimaan tuleva kaikkien EU:n ulkopuolelta saapuvien lähetysten tullaus- ja arvonlisäverovaade. Pitemmällä aikavälillä haastetta tuo kokonaisen huolitsijapolven eläköityminen.

Älykkäät algoritmit vievät logistisia ketjuja tulevaisuuteen

18.06.2021

Huolinta- ja logistiikka-alan tehokkuus on moninkertaistunut älykkäiden algoritmien ansiosta. Ne optimoivat kuljetuksia ja vievät alaa kohti robotisoituvaa tulevaisuutta.

Yhteistyöllä muutosten yli

03.06.2021

Suomen Tulli menestyy hyvin kansainvälisissä vertailuissa. Onnistumisten takana on pitkäjännitteinen kehittäminen keskiössään hyvä, osaava ja sitoutunut henkilöstö Tullissa sekä rakentava yhteistyö asiakaskunnan kanssa.

Konttijunalla selkeitä päästövähennyksiä – Nurminen Logistics Oyj auttaa asiakkaitaan kohti vähähiilisyystavoitteita

24.05.2021

Aasian konttijuna on kasvava kuljetusmuoto, kertoo Nurminen Logisticsin myyntijohtaja Marjut Linnajärvi. Asiakkaat eivät välttämättä hae enää nopeinta ratkaisua kuljetustapaa valittaessa, vaan päästötavoitteet painavat myös.

Talouden myllerryksessä osaava logistiikka ja huolinta korostuvat

06.05.2021

Kansainvälinen talous ja logistiikka ovat kokeneet järistyksiä viimeisen vuoden aikana, mutta muutosta on helpottamassa ammattitaitoinen huolinta.