Artikkelit - 2024

Tehtävänä sujuva, turvallinen ja kestävä liikkuminen

22.05.2024

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom tuottaa monipuolisesti erilaisia huolinta- ja logistiikka-alan yritysten käyttämiä palveluita. Logistisen tehokkuuden edistäminen on Traficomissa tärkeä osa päivittäistä työtä.

Oppilaitosyhteistyö: Keuda tarjoaa ratkaisuja Keski-Uudenmaan logistiikka-alan osaajapulaan

25.04.2024

Kuuma-kunnissa Keski-Uudellamaalla logistiikka-ala on kasvussa ja meneillään on isoja logistiikkakeskushankkeita. Tämän takia osaavalle työvoimalle erityisesti logistiikka-alalla on kovaa tarvetta. Keski-Uudenmaan alueella toimii Keski-Uudenmaan Koulutuskuntayhtymä Keuda, joka on Suomen viidenneksi suurin ammatillisen koulutuksen järjestäjä. Vuonna 2023 Keudassa logistiikan opinoissa aloitti noin 300 opiskelijaa ja valmistuneita oli hieman päälle 200.

Kuljetusalan vihreä siirtymä – haasteet ja ratkaisut matkalla kohti hiilettömyyttä

17.04.2024

Kuljetusalalla vihreä siirtymä on kaikkien huulilla, sillä alan toimijat haluavat kantaa vastuunsa. Myös asiakkaat ja koko yhteiskunta odottavat konkreettisia toimenpiteitä. Paljon kuitenkin tarvitaan vielä kehitystä mm. tekniikan ja polttoaineiden osalta eikä ala voi yksin asiaa ratkaista. Aki Lönnroth vastaa DSV Air & Sea Oy:ssä meriliikenteestä ja on osaltaan perehtynyt vihreään siirtymään.

Kaksijakoisen vuoden 2023 jälkeen kohti tulevaa

03.01.2024

On hyvä pysähtyä vielä hetkeksi katsomaan päättynyttä vuotta ja sitten siirtää sitten katseet vahvasti tulevaisuuteen. Suomen Huolinta- ja Logistiikkaliiton puheenjohtaja Petteri Nurmi näkee vuodessa 2023 sekä suuria onnistumisia että talouden hiipumista. Tulevaan suunnataan toiveikkain mielin, mutta faktat mielessä pitäen.